lördag 10 oktober 2009

Plastning av motorbädd


I dag har det stora plastningsprojektet utförts.  Brollan och Arvid var tillkallade för att hjälpa till med handräckning och sakkunskap. Här är Johan i färd med att klippa till glasfiberduk som sedan ska plastas fast runt motorbädden under sittbrunnen. Brollan är nere i salongen, jag vet inte vad han håller på med...
Jo, här ser man! Han pratar i telefon, förståss! Det är därför Johan ser otålig ut och sitter och rullar de gummibehandskade tummarna.







Själv hade jag hjälp av Arvid med lite pyssel medan gubbarna jobbade i båten. Vi planterade bambuplantor och lökar av olika slag: krokus, tulpaner och pärlhyacinter.
Sedan hämtade vi videkvistar och började göra en höstkrans till ytterdörren. Arvid körde med sin traktor under tiden.
Efter ett tag blev han trött, så vi hämtade tutten och snuttetrasan och gick in och åt smörgås och läste saga i stället.
Och sen var gubbarna klara med plastandet och Arvid och morfar for hem för att bya om till middagen.

2 kommentarer:

Åsa sa...

Du planterar väl "bambun" i utkanten någonstans, där det inte gör nåt att den sprider sej? Det där är ett jäkla ogräs man inte blir av med om det får fäste.. ;-)

Brittelisabet sa...

Jo, jag har fått höra det... men den hamnade i torrknuten vid stenläggningen på framsidan. Där växer inget annat och man klipper gräset runtomkring, så jag tror inte den har möjlighet att komma nån vart...